• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Roger

Roger

Administrador
Organització del fòrum
Editor Wiki
16 Oct 2015
1.307
2.662
Premis
5
turismo.jpg


Ja tens la moto que tant de temps has estat esperant. Per fi! I aquestes ànsies per sortir a passejar amb ella, que et toqui el sol i l'aire copegi la teva cara per gaudir de la sensació de llibertat que et proporcionen les dues rodes de la teva nova companya. És una cosa meravellosa i inigualable. Però cal fer-ho amb coco, i no em refereixo només al casc. Has de tenir una assegurança que et permeti circular amb totes les garanties possibles. Però, quina escollir? Segueix llegint i assabenta't de tots els entrellats d'aquest món que, a partir d'ara, ja no serà tan complicat per saber com contractar l'assegurança de moto més barata.

L'Assegurança per a la moto és obligatòria, és a dir, l'has de tenir si o si per quan comencis a circular amb la moto nova. I què cobreix aquesta assegurança obligatòria? Els danys a tercers materials amb 1 màxim de 325.000 euros per persona accidentada i 100.000 euros en concepte de danys materials que és derivin de l'incident.

Quins altres assegurances hi ha?
  • L'assegurança de responsabilitat civil és il·limitada. Cobreix els danys a tercers quan el responsable de l'accident és el motorista. No sol ser habitual, però és possible.
  • L'assegurança de responsabilitat civil voluntària és igual que l'anterior, però cobreix assistència en viatge i defensa en cas d'haver d'anar a judici. Cap d'aquests dos és obligatori; tot dependrà de quant facis servir la moto, com, per a què, ...
  • I si el motorista és l'accidentat, qui ho cobreix? L'assegurança d'assistència sanitària i accident per al conductor. Si es produeix un accident i el motorista accidentat requereix trasllat i hospitalització, amb el consegüent tractament, aquest tipus d'assegurança d'assistència sanitària cobrirà totes les despeses derivades de l'accident
La lletra petita
Tot això són unes pinzellades bàsiques en matèria de l'assegurança de moto. Sempre cal tenir en compte la lletra petita de l'assegurança que contractis. Val la pena comparar i perdre una mica de temps en fer números. Factors com la cilindrada de la moto, els anys de carnet de conductor que tinguis i els teus antecedents en matèria de comunicats ("partes" en castellà) d'accidents seran decisius a l'hora d'acceptar l'oferta que et facin. Les empreses asseguradores intentaran captar-te amb franquícies, ofertes sucoses... Tingues en compte que una moto és un vehicle fràgil i en ella el xassís ets tu. Per això, convé valorar si contractar una bona assegurança.

Font
 
Última edició:
  • Like
Reaccions: Xav2 i Miriam_er6

Fils similars