Informació Normativa bàsica del fòrum

Estat
Tancat per a noves respostes.

Roger

Administrador
Organització del fòrum
Premis
5
Consells i normes de publicació
Ha de llegir totes les normes del fòrum abans de publicar qualsevol missatge. Tots els membres del fòrum accepten totes les condicions del mateix abans de publicar. En cas d'incumplir alguna de les normes que aquí exposem, els moderadors o el Webmaster podràn eliminar, editar o tancar el missatge en qüestió sense previ avís. Si no acceptes aquestes normes et demanem que busquis un altre fòrum que s'adeqüi més a tu.

Els moderadors han estat escollits pel Webmaster per vetllar pel compliment de les normes del fòrum. Realitzen aquesta tasca sense cap tipus de remuneració i pel bé de tots. Tingueu-ho en compte.

El Webmaster es reserva el dret de modificar, eliminar o ampliar aquestes normes si ho troba convenient, previa publicació d'aquestes.


Normes de comportament i de caràcter legal
-IDIOMA: L'idioma oficial del fòrum és el català. Això vol dir que l'Administrador o l'Equip de Moderadors escriuran si així ho desitgen en català, sense necessitat de traduir els seus missatges.

Malgrat això, els qui ho desitgin podran obrir temes en castellà o simplement contestar en aquest idioma qualsevol fil que estigui escrit en català. Els temes escrits en castellà podran ser contestats tant en català com en castellà.

I és que aquest fòrum ha estat ideat per compartir, no per posar a prova la tolerància de ningú, i és per aquest motiu que NO es permetrà de cap manera la falta d'aquesta, ni les discussions d'índole política o per l'idioma emprat en el fòrum, ja que la dinàmica de participació és senzilla i clara.

Seguint amb la normativa cal tenir en compte:

1.- Presti atenció a les bones maneres en el fòrum. Els insults no seràn tolerats.

2.- S'evitarà qualsevol manifestació escrita o en imatges que atemptin contra les lleis vigents i incitin directa o indirectament a la comissió d'algun acte delictiu

3.- L'única publicitat permesa al fòrum correspon als seus patrocinadors oficials en els seus respectius subfòrums o intervencions puntuals. Per decisió expressa del Webmaster la pàgina renuncia a insertar molts tipus de publicitat, banners promocionals, etc... amb la intenció de facilitar al màxim la navegació als usuaris. Sigueu coherents amb aquesta política i penseu, a més, que la immensa majoria de membres del fòrum realitzen una activitat professional d'una classe o una altra i la no publiciten ni la promocionen de cap manera.

4.- No es permet l'SPAM al fòrum o publicar el mateix missatge en fòrums diferents, llevat que siguin tinguin caràcter d'urgència o d'especial interès actual a criteri del Webmaster o de l'equip de moderació.

5.- Mantenir la temàtica motorista original del fòrum és essencial. Només es permetran enquestes relacionades amb la temàtica estrictament motorista del fòrum. En cap cas es podran fer enquestes o plantejar qüestions de tipus religiós o polític. En cas de dubte, pregunti a qualsevol moderador la conveniència del tema.

6.- Els moderadors i coordinadors estan aquí per mantenir el correcte funcionament del fòrum. Si un missatge teu és esborrat, editat o tancat, no n'obris un altre per demanar explicacions. S'esborraran automàticament els missatges o temes oberts per aquest motiu. No es moderen missatges sense cap raó, l'explicació es troba en aquestes normes.
No es permetrà el qüestionament públic d'aquestes normes. Si algú té algun problema o suggerència al respecte, s'enviarà un missatge privat (d'ara en davant "mp") al moderador o un email a l'Administrador.
Amb gust els respondran amb els motius del tancament, esborrat o edició del missatge. No contestaran dubtes d'aquest tipus per cap altre mitjà que no sigui aquest.

7.- Utilitzi els mp (missatges privats) per temes personals com ara donar telèfons o adreces de mail, que per privacitat i seguretat no es poden mostrar públicament.

8.- En cas d'incompliment reiterat de les normes es procedirà a un ban i pèrdua de nick a l'usuari en qüestió. Tot missatge queda registrat amb la seva IP i cada persona és responsable de les seves paraules. Això no obstaculitza l'edició o esborrat dels missatges que no compleixin les normes descrites en aquesta pàgina.

9.- No es publicaran fotos, hipervincles, textos o imatges de contingut eròtic, pornogràfic, pedòfil, sadomasoquista o relatiu a actes íntims que vulnerin la normativa vigent o justificatius de discriminació per raó alguna, ni es proporcionaran enllaços per a tenir accés a aquest tipus de material.

10.- L'ús del logotip/nom del fòrum en la confecció o fabricació de qualsevol article o objecte està en principi permesa a qualsevol usuari, però precisa prèvia autorització sol·licitada als coordinadors, que la atorgaran de manera discrecional, però sempre contant almenys amb les dades personals de l'usuari autoritzat, que no només assumirà expressament i de manera personal la responsabilitat que se'n derivi, sinó que haurà d'atorgar permís exprés al Webmaster per facilitar-los a qualsevol adquirent o membre que hagi d'efectuar una reclamació derivada d'aquests articles.

11.- L'anunci, difusió o convocatòria de sortides amb discriminació de vehicles de membres del fòrum per tot el que no sigui el tipus de model o carroceria estan prohibides al fòrum. Les sortides de models determinats s'anunciaran al subfòrum corresponent. Les de zones geogràfiques podran anunciar-se al fòrum General; però totes elles s'hauran d'anunciar simultàniament en el fòrum de Sortides, de manera que hi hagi permanentment una panoràmica disponible de les que es vagin a realitzar. A elecció del convocant i per facilitar la tasca d'organització dels temes de les sortides de subfòrum i/o geogràfiques anunciades simultàniament al fòrum de Sortides podràn estar els temes tancats i amb un enllaç que dirigeixi al post de la convocatòria original.

12.- No es permet la pitareria i els seu suport en qualsevol forma en aquest fòrum.

13.- L'ús d'emails temporals per registre d'usuaris suposarà l'eliminació automàtica de l'usuari quan sigui detectat, sense previ avís.


Consells de publicació de missatges:
És d'agraïr rebre una presentació vostra al fòrum general.

1.- Abans de realitzar una consulta o plantejar els seus dubtes revisi els posts d'aquest fòrum per què és probable que les trobi més ràpidament.

2.- Triï el fòrum adequat en el que publicar, en funció de la pregunta. Les consultes tècniques s'han d'ubicar al subfòrum corresponent.

3.- Els títols dels missatges han de ser explicatius del contingut, no importa si són llargs. Això permet agilitat en la navegació ja que els usuaris ja entren als posts que els interessen i també ajuda molt a l'hora de fer cerques. Per exemple, titular un missatge "Un dubte", "Alguna cosa falla", "SOCORS!, problemes!", "M'aconselleu?",.... no és gens explicatiu i tendeix a fer perdre el temps als foristes. Títols correctes serien: "Escolto un soroll a la part davantera al girar a la dreta", "Se'm fon repetidament el mateix fusible", etc.... Títols llargs i explicatius

4.- Publiqui "Off Topics" (Fils de temàtica aliena a la del fòrum) amb moderació. Els coordinadors / moderadors es reserven el dret de tancar, esborrar o editar aquests fils que estan fora de tema si pel seu contingut no son aptes o adequats per aquesta web.

5.- Abans de publicar faci servir l'eina de cerca del fòrum per veure si ja existeix algun tema relacionat amb el seu dubte i la seva pregunta ja esta contestada. En cas de trobar un tema relacionat amb el seu dubte, però no trobi en aquest la resposta que busca continuï participant en el tema que ja és obert, això fa que el fòrum quedi més organitzat, compacte i que sigui més útil per a futures cerques.

6.- Només estan permesos missatges de compra-venda en els subfòrums corresponents, i sempre complint les seves normes específiques. S'esborrarà qualsevol altre missatge o enllaç, incloses les firmes que no compleixin aquesta norma.

7.- No canviïs de tema en mig d'un fil. Intenta buscar-ne un de similar o en el seu defecte, obre'n un de nou. Intentarem evitar respostes del tipus "home, forista X, aprofitant que et trobo em podries comentar com vas fer X cosa?


8.- Les firmes i avatars massa grans podran ser motiu d'edició.

A fi de millorar la navegació es prendran les següents mesures com a vàlides en firmes i avatars:

AVATAR: Només es pot mostrar una imatge a la vegada, la seva amplada no pot ser major de 100 píxels i la mida de l'arxiu no pot ser superior a 100kb

FIRMES: És un petit text que pot ser afegit al peu dels teus missatges i és reservat per a membres de Motoristes.cat. Aquest espai es troba limitat a 255 caràcters (mida 7 a 10) en 5 línies i les 3 imatges permeses no poden ser més llargues que 250x500 píxels i amb un màxim de 100 kb, avatar inclòs. No es permetran més de 100 caràcters inclosos espais per la firma del text.

L'equip del fòrum podrà modificar o eliminar qualsevol firma o avatar sense previ avís.
 
Última edició:

Roger

Administrador
Organització del fòrum
Premis
5
Recomanacions sobre vendes al fòrum

Com bé sabeu, tot i que imperi la major cordialitat i honradesa en la immensa majoria de participants, es pot produir algun cas de conducta inacceptable, si no casi delictiva, aprofitant la bona fe de la gent.

Ens consta que tot i que alguns moderadors estiguin contínuament evitant l'entrada de "profesionals" de la venda, es reben ofertes per MP, o es realitzen obertament... però casi que és més preocupant la falta d'honestedat en ofertes i vendes (poques, però n'hi ha). El Fòrum us proporciona la plataforma, però més enllà la responsabilitat és vostra, així que tingueu els ulls ben oberts.

Amb això només us volem transmetre fins a quin punt des del fòrum podem i/o hem de regular les vendes. A partir d'aquí, tot el que podem posar són ganes d'ajudar i de fer que el fòrum sigui un lloc segur de compra-venda, però insistim en que al final la responsabilitat és vostra.

Des del fòrum podem fer poc al respecte, tret de recomanar prudència: comprovar sempre l'estat del que s'ha adquirit és una precaució que tot i que evident, no sempre es compleix.

Fixeu-vos també en l'historial del forista: a vegades s'expulsen usuaris deshonests però res impedeix que es registri una altra vegada el mateix individu i torni a fer de les seves.

Un membre amb un sol missatge és un usuari de dret, però un amb 2000 és, a més, una bona persona coneguda per molts de nosaltres.
 
Estat
Tancat per a noves respostes.
A dalt