• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Crònica A la Mussara … entre forns i esmorzar.

Cròniques de rutes en moto
A la Mussara … entre forns i esmorzar.
Ruta circular de la que podrem gaudir d’unes magnífiques vistes majoritariament per carreteres comarcals.

Des de la ciutat de Tarragona pujarem fins el poble abandonat de la Musara i baixarem per la zona de Valls per tornar a Tarragona per la zona del Gaià. Al ser circular es pot començar i acabar desde qualsevol lloc del recorregut.

RUTA-LA-MUSARA-1024x689.jpg


Es una ruta que la podem fer en unes 3 hores sense parades, en el nostre cas ens anirem aturant a diferents llocs que anirem detallant.

Sortim d’hora sobre les 7.30h del matí aixi gaudirem una bona estona abans de parar a esmorzar.

El viatge entre Tarragona i Reus es ràpit en carretera de doble carril i les seves corresponents rotondes, des de Reus en dirigirem direcció Falset una estona per autovia hi ha continuació per la N-420 fins l’entrada a Les Borges del Camp, aquí entrarem a la població i despres d’un parell de revols de 90º ens trobarem el “Forn la Carretera” un conegut forn artesà amb un ampli horari d’obertura on podem fer una parada per comprar pa, unes coques amb recapte bonisimes, o reposteria.

forn-de-la-carretera-877x1024.jpg


Continuarem sortin del poble en direcció a l’Alforja ara ja en carretera comarcal on podrem anar gaudir de trams amb forces corves, de l’Alforja agafarem la carretera direcció a Cornudella del Montsant, al punt mes alt del coll d’Alforja (641m) i trovarem la carretera en direcció a l’Arbolí, d’aquí un pocs km tenim un nou desvament aquest amb la indicació a la Mussara ara ja nomes caldrà anar seguint les indicacions que ens duran al poble abandonat de la Mussara, aquest tram de carretera es molt bonic i amb unes molt bones vistes!!

A la Mussara podem fer una parada i anar fins la part mes alta del turó on i havia l’antic refugi i d’on es podem gaudir d’unes vistes excepcionals del Camp de Tarragona i mes enllà…

la-MUSARA-muntage-1024x683.jpg


D’aquí sortirem en direcció a Mont-ral i Vilaplana, uns km mes enllà trovarem un desviament cap a Mont-ral, seguim per la part alta de la Serra amb carreteres estretes i corbades.

En arribar al poble de Mont-ral ens trobarem la indicació al Forn de pa, famos per les seves magdalenes, cal fer-hi una visita per provar alguns dels seus productes.

forn-mont-ral-1024x1024.jpg


Continuem la ruta que ara ja serà de baixada direcció Alcover , despres ja per unes carreteres mes planeres anirem direcció a Valls i d’alllí agafarem la C-51 direcció al Vendrell fins i a la rotonda direcció Vila-rodona/Santes Creus, passada la població de Vila-rodona direcció Santes Creus i veurem una masia “El Vinyet”, bon lloc per fer un esmorzar de forquilla amb una gran varietat de productes a la brasa i ampli lloc d’aparcament, això si caldrà arribar a primera hora (9h nomes obren els cap de setmana) doncs es un lloc molt concorregut i queda molt aviat ple.

el-vinyet-1024x824.jpg


Ja tips i descansats, sortirem i tornarem enrere per on hem vingut, seguirem direcció el Vendrell per la C-51 i d’aquesta en desviarem cap a Montferri, (on ens podem parar a veure la Mare de Deu de Montserrat de Montferri, santuari espectacular obra de Josep Maria Jujol).

Continuarem direcció Salomó i La Nou de Gaià aquí hi ha la botiga del celler 9+ on i trobarem una gran varietat de vins, fins i tot naturals sense sulfits, amb un nou Cava espumós mètode Ancestral que cal provar-lo i deleitar-ho.

agrobotiga-la-nou-de-gaia-300x264.jpg


Ja nomes ens queda continuar cap a La Riera de Gaià i tornar al nostre punt d’inici Tarragona, si fem la tornada per la N-340 encara podem fer una última parada per admirar la Torre dels Escipions (un monument funerari en forma de torre inclòs dins del Patrimoni Mundial com a integrant del “Conjunt Arqueològic de Tàrraco“)

la-torre-dels-escipions-768x1024.jpg


Fins aquí aquesta ruta senzilla i divertida que ens porta del mar a la muntanya i ens fa gaudir d’un bon grapat de llocs per contemplar i parar…

Article original:
http://blogscat.com/a/sortidesenmoto/2017/09/19/a-la-mussara-entre-forns-i-esmorzar/
 
Última edició:
Roger

Roger

Administrador
Organització del fòrum
Editor Wiki
16 Oct 2015
1.305
2.661
Premis
5
Una sortida esplèndida, moltíssimes gràcies per compartir-la Ramon!

Una abraçada
 
  • Like
Reaccions: Tàrraco