• Motorista convidat, necessitem tot el suport possible per endurir les penes per homicidis imprudents a les nostres carreteres. El motorista JOSEP BOAN ROSANE va perdre la vida per culpa d'un conductor de cotxe que circulava a 130 km/h en una comarcal sense voral, en que havia de circular com a màxim a 70 km/h.

    El conductor d'aquest cotxe, després de l'accident va passar una revisió mèdica i va tornar cap a casa. 15 dies després de l'accident publicava una foto a Instagram alçant el polze, mentre presumia d'una segona oportunitat que, segons ell, li oferia la vida.

    Més info fent clic aquí.

Guia Interpretació de problemes amb el desgast del pneumàtic

Roger

Roger

Administrador
Organització del fòrum
Editor Wiki
16 Oct 2015
1.305
2.656
Premis
5
Us adjunto una guia del forista Brian BT de todocircuito, en la que recull de manera gràfica i ben explicada els diferents problemes amb el desgast dels pneumàtics:

Cold Tear

Causa: El efecto llamado "cold tear" o desgarro en frío es causado generalmente por la falta de temperatura.
Y es agudizado por una mala elección de compuesto.

Cuando está demasiado inflado el neumático, la superficie de contacto en el suelo es demasiado pequeña para que el calor se extienda por toda la zona,especialmente la carcasa, hasta la temperatura de funcionamiento.
Lo que sucede es que una pequeña franja de la superficie de contacto se calienta muy rápidamente, mientras que las capas inferiores, y la carcasa, permanecen por debajo de la temperatura de funcionamiento, por lo que la superficie del neumático es arrancada directamente de la superficie.

De acuerdo con Mark Sears, jefe de diseño y desarrollo de Dunlop Motorsport:
"Este problema es parte de un circulo vicioso.
Se usa un compuesto duradero y poco calor generado, y el "tearing" ocurre.
Se usa un compuesto más blando para generar grip y el "tearing" vuelve a ocurrir debido a la falta de consistencia del compuesto."

"Históricamente, el cold tear ocurre cuando el compuesto seleccionado no está generando suficiente calor, por ello "desgarro en frío", y los polímeros de los compuestos se rompen."

"Las ruedas tienen una ventana operativa de entre 80º y 120º. Todo lo que salga de ahi, puede tener efectos adversos.

“ De la misma manera un mal setup de la moto puede acentuar el nivel de abrasión, lo mismo que un "excesivamente entusiasta" control del acelerador.
La presión es menos crítica pero afectará tambien. Una menor presión dará una zona de contacto más grande para repartir la carga, creará más de disipación de calor".

Síntomas - Las "lágrimas" son muy profundas, la rotura se introduce con profundidad media y alta en la superficie, y son de forma tipo uña.
Si se puede conseguir hundir una uña debajo de los pedazos y casi pelar una parte considerable de la goma detrás de la superficie del neumático, entonces es un signo de "cold tear"


Cold Tear

ColdTear.jpg



tyre-doctor-cold-tear-2.jpg



IMG_1068.jpg


Hot Tear:

Causa - Se debe a un sobrecalentamiento global del conjunto goma-carcasa ya que se está generando demasiada temperatura.

Para ritmos muy altos, una presión insuficiente hace que la superficie de contacto sea demasiado grande en la pista, que a su vez significa que el neumático genera mucho agarre, y esto se traduce en mayor calor generado, por lo que se calienta en exceso .
Cuando el conjunto de un neumático se sobrecalienta , la superficie se funde muy rápidamente y la goma fundida se va dispersando y alineando geométricamente debido a la fuerza centrífuga creada cuando el neumático gira .

A primera vista es muy similar al cold tear , sino porque todo el neumático es el sobrecalentado en lugar de sólo la superficie, sin embargo tiene una forma y aspecto un tanto distintos, y la rotura no es tan profunda ya que no hay tanta diferencia de temperatura entre capas superiores e inferiores.

Síntomas - Los desgarros son bastante poco profundos y más dispersos y uno no debeser capaz de introducir la una uña debajo de ellos como se hace con un cold tear.

También te darás cuenta cuando se mira en el neumático que las lágrimas vienen de abajo y hacia el centro de la llanta en forma de arco u "olas de mar" debido a la fuerza centrífuga de la rueda .

HotTear.jpg


3492198142_c04792881d_b.jpg


2i934bd.jpg


Otros problemas relacionados con el desgaste y suspensiones

Si la configuración de la suspensión trasera ( de rebote, compresión , constante de muelle ) está mal reglada hasta el punto en que están pidiendo al neumático que actúe como una parte forzada de la suspensión, también se va a producir un desgaste inusual o rotura debido a que el neumático simplemente no fue diseñado para ser usado de esa manera .

¿ Muelle correcto ? - Si el muelle es demasiado duro o demasiado suave para su peso, la carcasa del neumático será sometida a mucha tensión porque se le está pidiendo que actúe como una parte significativa de la suspensión con lo que el muelle no está haciendo su trabajo correctamente . Es muy importante en este punto, realizar un SAG correcto, y si hace falta un muelle con mayor o menor dureza o, técnicamente, un muelle de distinta constante Kg/mm


¿ Es el área afectada uniforme en anchura ? -
Si notas que el ancho de la rotura no es uniforme y cambia considerablemente cuando se sigue alrededor del neumático , entonces este es un buen indicador de que algo está mal con la suspensión , por lo general de rebote fuera de ajuste.

SuspensionTyreWear.jpg


De cualquier manera, si sigue el desgarro alrededor de la llanta y no es un desgarro continuo es decir, hay una zona afectada , luego hay un área importante donde está limpio , luego hay un poco más de daño , luego se ve limpio de nuevo , etc... esta es otra indicación de que un ajuste de la suspensión está fuera de punto, lo más probable rebote o compresión , o incluso una combinación de ambos.

Levantamiento de los bordes del dibujo

Si se tiene un área levantada, o bien de un márgen o bien del otro del patrón o dibujo de la goma, puede ser indicio de que la amortiguación de rebote en las horquillas o amortiguador está ajustada demasiado rápido o demasiado lento.
Por lo general, si es en de borde delantero (el que primero toca el suelo) es demasiado lento, y si es en el borde posterior es demasiado rápido.
Aun así, esta foto muestra una goma con un desgaste bastante bueno.

RaiseEdgeOfTread.jpg


Font
 
  • Like
Reaccions: Pepué
Roger

Roger

Administrador
Organització del fòrum
Editor Wiki
16 Oct 2015
1.305
2.656
Premis
5
Problemas de geometría

No hay suficiente peso en la parte delantera


Este tipo de desgaste de los neumáticos no es tan común como en los tears de neumático trasero, ya que proviene de una geometría graventemente incorrecta, relativamente rara.
Lo que se ve en la foto es el resultado de no ser suficiente el peso sobre el neumático para que no pueda llegar a la temperatura de funcionamiento.

Esto significa que no puede conseguir el agarre o fricción adecuadas y como resultado, el neumático delantero empuja y arrastra por el suelo cuando el piloto acelera , en lugar de rodar sobre el asfalto. Se produce entonces algo parecido al cold tear donde la superficie se va sobrecalentado y posteriormente arrancando .

geometrytear.jpg


El exceso de peso en la parte delantera

Como el título sugiere más arriba , el otro tipo de desgarro es demasiado peso en la parte delantera.
Lo que sucede en este caso es que, cuando se inicia la inclinación para abordar la curva, el neumático se aplasta debido al peso excesivo en la parte delantera , y es únicamente cuando se compienza a levantar la moto cuando el neumático se alivia.

Una incorrecta geometría, una parte delantera demasiado blanda, problema de presión, en conjunción con demasiado peso pueden ser los causantes.

Lo que se verá es una banda mucho menor de rotura de unos 5 a 10 mm de espesor, por lo general alrededor de la mitad de camino entre el centro de la llanta y el borde, con patrones que se disponen linealmente en toda la circunferencia creando "anillos".

attachment.php


Lo que queremos ver.

Queremos ver algo lo más parecido a esto, lo que se conoce como "la playa"

GoodTyreWear.jpg
 
Nikokaos

Nikokaos

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Feb 2020
753
1.185
Premis
15
Girona
Moto
Yamaha Fazer FZ6 S
Hola Non-Stop !

Jo també vaig trobar aquest document en pdf i el vaig compartir no fa gaire temps pels grups de wasap moteros on hi estic, a part del nostre grup GIROMOTER@S que varem crear a partir de trobar-nos uns pocs d'aquest forum en una sortida en moto.

La veritat és que és molt gràfic i visualment ajuda a poder donar explicació a un desgast anormal als neumàtics. Esperem que sigui d'ajut a molts riders !!


Ens veiem a l'asfalt
 
  • Like
Reaccions: Serra i Pep Aràgo
Nikokaos

Nikokaos

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Feb 2020
753
1.185
Premis
15
Girona
Moto
Yamaha Fazer FZ6 S
MOlt bé! Molt interessant! @Nikokaos notes algun de similar al desgast estrany que et vas trobar tu a darrera?

Hola @Serra !

Bé, el problema dels Michelin Road 5 és que van redissenyar el seu Pilot Road 4 per donar un caràcter i possibilitats més esportives al que fins ara tenien amb el PR4. Si el perfil d'usuari del PR4 fos el mateix que el del seu nou Road 5, no tindriem casi cap cosa a dir d'un neumatic turístic amb uns flancs més tous per als que DE TANT EN TANT volen anar una mica més fortet i curvejar del que normalment fan.

Però no ha estat així.

Tanta publicitat de toc esportiu, el millor en frenada en moll, etc... ha atret un públic més ampli que optava per gomes més esportives i que, en principi, esperaba una duració semblant al PR4.

El resultat és ampli però es pot resumir així:

Pel rider que feia servir la familia Pilot Road de Michelin, la marca ha ofert un model actualitzat i amb millor opcions en moll i humit, així com un nou dibuix a la roda davantera que disminuia el soroll en rodar. A més, els flancs sense dibuix i amb un material més tou que la banda central, dona l'opció a fer algunes sortides amb un ritme més alt, ja que l'adherencia millora la que té un neumatic touring convencional.

Parlant en general del raider que roda per vies ràpides i carreteres convencionals entre el 70-90% del temps, viatja força però curveja poc, troba en el Road 5 una goma a la que pot treure els mateixos kms que amb el PR 4 i a més ha optimitzat frenada i conducció en moll i humit. Parlem que hi ha usuaris de diferents forums, tipus de moto i geografies variades, i tipus de conducció que coincideixen que la duració màxima està entre els 15.000 kms i els 24.000 kms. És a dir, MOLTS KMS si l'ús és turistic i "poques sensacions". Desgast força uniforme de les rodes i casi el desgast ha afectat per igual a les 2 rodes, és a dir, que les han canviat alhora.

A la que el perfil de conductor gira de turístic cap a esportiu, els usuaris troben que la duració disminueix molt, dels 8.000 kms als 15.000 kms. Repeteixo, dades extretes de forums variats on usuaris exposen la seva experiència amb la Road 5. Desgast irregular a la roda trasera, en la zona tova dels flancs. Vida del neumàtic davanter 1/3 més que el del darrera.

Si el perfil del rider és molt esportiu, la duració disminueix de 4.500 kms a 8.000 kms. Desgast acusat de la zona tova d'ambdues rodes (flancs laterals), sobretot a la roda trasera que presenta com una mossegada entre la zona tova i la banda central de doble compost i molt més dura. Parlem que la roda del darrera és canviada 2 vegades per una del davant minim...


Per tant, la Michelin Road 5 ha esdevingut una decepció per als riders una mica més ràpids que buscaben una goma pel fred i pasar l'época més humida de l'any i que pretenien poder mantenir el seu tipus de conducció habitual. A aquests, els hi ha quedat clar que la seva opció és una goma esport que tingui bon comportament en pluja i moll, però permetin una conducció esportiva i una duració igual que els hi ofereix la Road 5 però amb un desgast uniforme de les rodes. Bridgestone i Continental semblen ser les opcions, amb les ja conegudes S21/S22 i les ContiSportAtack3, gomes més picudes.


La meva experiència amb els Road 5:

Tinc una Yamaha Fazer FZ6 del 2006, tota d'origen en quan a suspensions i amortiguació. La meva forma de pilotar és força touring quan piloto sol amb la meva parella. No tenim pressa, les corves mai són ràpides i a la que l'asfalt no està "perfecte", baixo el ritme. Quan rodo en grup, pujo el ritme, tant en rectes com en corves ràpides.

La Road 5 del davant ara té uns 16.000 kms. La vaig canviar per la BT016 PRO que portava l'anterior amo i que estaba molt desgastada i no em donava gens de confiança. Ara mateix queda 1 mm fins els avisadors de les gomes pels flancs. Per la part central, potser uns 2 mm fins els avisadors.

La Road 5 trasera té uns 8.000 kms. La vaig canviar per la BT023 que portaba al comprar-la i amb la que vaig rodar amb la Road 5 del davant durant uns 8.000 kms (duració total 18.000 kms de la BT023). Des del principi, la seguretat en moll que no tenia la BT023 va ser la nit i el dia. Aquesta confiança va fer que mica en mica no tingues por de pujar el ritme i curvejar més ràpid. Tinc 1 mm de desgast pels flancs fins els avisadors, uns 3 mm per la banda central, i també tinc una zona aplanada entre el flanc i la banda central.

Així que mica en mica he passat de ser un rider 100% turistic a ser-ho un 70%. Estic al limit raonable dels 10.000 kms amb la roda trasera segons el desgast dels flancs i el pla de la roda just on canvia el doble compost de la banda central i el compost tou. Companys que l'han muntat m'avisen que la degradació de la goma per on s'aplana és exponencial i no lineal amb els kms i que a la que noti un extrany en curva, no m'ho pensi: canvi si o si.

El meu dilema és si continuar amb goma sport-touring o anar a sport, i quina marca i model muntar.

Les Michelin i altres marques en models turístics no solen ser gomes per a l'estiu: el fet que escalfin de seguida (ideal quan fa fresca) és un inconvenient quan puja la calor. Les gomes esportives dinen millor grip i sensacions amb temperatura, fàcil d'aconseguir a l'estiu...

Al meu cap ronda una idea: muntar gomes segons l'època de l'any, touring a l'hivern i més sport a l'estiu.
Reafirmar-me amb unes Michelin (Road 5 davant + Pilot Road 4 darrera) a partir de loctubre fins el maig i provar les Bridgestone S22 des del maig fins l'octubre. Si quedes goma per gastar abans del canvi, les hi guardaria fins el nou canvi d'estació.

No crec que el meu perfil vagi a més esportiu, així que si trobo la goma ideal, intentaré compartir-ho i aportar experiència i sensacions. Però per ara, només puc dir que:

Road 5 davant: l'aconsello si no ets un fast rider !
Road 5 darrera: esperaba un desgast més uniforme i no ha estat així.

Jo pel canvi en breu apostaré pel Pilot Road 4 al darrera i repetiré Road 5 davant, i fins que faci calor.


Espero que la meva opinió sobre el meu primer joc de Road 5 ajudi a d'altres a fer la seva tria.


Ens veiem a l'asfalt
 
Última edició:
  • Like
Reaccions: Serra i Pep Aràgo
Xavi Canyo

Xavi Canyo

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Oct 2020
1.171
2.530
Premis
10
Barcelona
Moto
BMW C650 Sport
Ara porto les Metzeler que venen de serie, si no apretes de principi i les deixes escalfar bé, en sec van força bé. No puc dir el mateix en mullat, tot i que amb cura i respecte, és pot conduïr.
Tot i això no m'acaben de donar total confiança per tant a la que pugui posaré altre cop unes Pirelli Diablo.
He tastat altres marques com, Dunlop o Bridgestone però niguna m'ha acabat d'agradar.
En el seu temps també vaig portar el Pilot Sport que eren els meus preferits però al canviar de moto, com no havia la mida per la nova, va ser quan vaig descobrir els Diablo.
El Sport ´tenía un disseny més en forma de "V" amb el que a la mínima insinuació la moto entrava al revolt, el Diablo és més en forma "U" menys directe i potser un pel menys àgil en canvi de direcció.
Suposo que tots us haureu trobat amb alguna situació extrema, d'aquelles de dir... o tiro la moto a sac o me la foto i mai m'han fallat.
La veritat és que a la X8/400 hem duraven una merda, aproximadament 10.000km la de darrere (suposo que per el pes del motor a la roda) i uns 20 la de davant, els meus companys feien força més km, no entenc perquè :LOL::ROFLMAO:
Heu de tindre en compte que les meves impressions, son de neumàtics per scooter, pot ser que el comportament per una moto/moto sigui diferent.

Salut,
 
  • Like
Reaccions: Serra i Pep Aràgo
Serra

Serra

Residència habitual: Sobre Rodes
Rider
Editor Wiki
22 Feb 2020
1.598
2.745
Premis
20
Província de Girona
Moto
Moto Guzzi V85TT Travel 2020
Ara porto les Metzeler que venen de serie, si no apretes de principi i les deixes escalfar bé, en sec van força bé. No puc dir el mateix en mullat, tot i que amb cura i respecte, és pot conduïr.
Tot i això no m'acaben de donar total confiança per tant a la que pugui posaré altre cop unes Pirelli Diablo.
He tastat altres marques com, Dunlop o Bridgestone però niguna m'ha acabat d'agradar.
En el seu temps també vaig portar el Pilot Sport que eren els meus preferits però al canviar de moto, com no havia la mida per la nova, va ser quan vaig descobrir els Diablo.
El Sport ´tenía un disseny més en forma de "V" amb el que a la mínima insinuació la moto entrava al revolt, el Diablo és més en forma "U" menys directe i potser un pel menys àgil en canvi de direcció.
Suposo que tots us haureu trobat amb alguna situació extrema, d'aquelles de dir... o tiro la moto a sac o me la foto i mai m'han fallat.
La veritat és que a la X8/400 hem duraven una merda, aproximadament 10.000km la de darrere (suposo que per el pes del motor a la roda) i uns 20 la de davant, els meus companys feien força més km, no entenc perquè :LOL::ROFLMAO:
Heu de tindre en compte que les meves impressions, son de neumàtics per scooter, pot ser que el comportament per una moto/moto sigui diferent.

Salut,
el pirelli diablo és monocompost no? molts busquem pneumàtics durs del centre i tous de la vora...
 
Serra

Serra

Residència habitual: Sobre Rodes
Rider
Editor Wiki
22 Feb 2020
1.598
2.745
Premis
20
Província de Girona
Moto
Moto Guzzi V85TT Travel 2020
Hola @Serra !

Bé, el problema dels Michelin Road 5 és que van redissenyar el seu Pilot Road 4 per donar un caràcter i possibilitats més esportives al que fins ara tenien amb el PR4. Si el perfil d'usuari del PR4 fos el mateix que el del seu nou Road 5, no tindriem casi cap cosa a dir d'un neumatic turístic amb uns flancs més tous per als que DE TANT EN TANT volen anar una mica més fortet i curvejar del que normalment fan.

Però no ha estat així.

Tanta publicitat de toc esportiu, el millor en frenada en moll, etc... ha atret un públic més ampli que optava per gomes més esportives i que, en principi, esperaba una duració semblant al PR4.

El resultat és ampli però es pot resumir així:

Pel rider que feia servir la familia Pilot Road de Michelin, la marca ha ofert un model actualitzat i amb millor opcions en moll i humit, així com un nou dibuix a la roda davantera que disminuia el soroll en rodar. A més, els flancs sense dibuix i amb un material més tou que la banda central, dona l'opció a fer algunes sortides amb un ritme més alt, ja que l'adherencia millora la que té un neumatic touring convencional.

Parlant en general del raider que roda per vies ràpides i carreteres convencionals entre el 70-90% del temps, viatja força però curveja poc, troba en el Road 5 una goma a la que pot treure els mateixos kms que amb el PR 4 i a més ha optimitzat frenada i conducció en moll i humit. Parlem que hi ha usuaris de diferents forums, tipus de moto i geografies variades, i tipus de conducció que coincideixen que la duració màxima està entre els 15.000 kms i els 24.000 kms. És a dir, MOLTS KMS si l'ús és turistic i "poques sensacions". Desgast força uniforme de les rodes i casi el desgast ha afectat per igual a les 2 rodes, és a dir, que les han canviat alhora.

A la que el perfil de conductor gira de turístic cap a esportiu, els usuaris troben que la duració disminueix molt, dels 8.000 kms als 15.000 kms. Repeteixo, dades extretes de forums variats on usuaris exposen la seva experiència amb la Road 5. Desgast irregular a la roda trasera, en la zona tova dels flancs. Vida del neumàtic davanter 1/3 més que el del darrera.

Si el perfil del rider és molt esportiu, la duració disminueix de 4.500 kms a 8.000 kms. Desgast acusat de la zona tova d'ambdues rodes (flancs laterals), sobretot a la roda trasera que presenta com una mossegada entre la zona tova i la banda central de doble compost i molt més dura. Parlem que la roda del darrera és canviada 2 vegades per una del davant minim...


Per tant, la Michelin Road 5 ha esdevingut una decepció per als riders una mica més ràpids que buscaben una goma pel fred i pasar l'época més humida de l'any i que pretenien poder mantenir el seu tipus de conducció habitual. A aquests, els hi ha quedat clar que la seva opció és una goma esport que tingui bon comportament en pluja i moll, però permetin una conducció esportiva i una duració igual que els hi ofereix la Road 5 però amb un desgast uniforme de les rodes. Bridgestone i Continental semblen ser les opcions, amb les ja conegudes S21/S22 i les ContiSportAtack3, gomes més picudes.


La meva experiència amb els Road 5:

Tinc una Yamaha Fazer FZ6 del 2006, tota d'origen en quan a suspensions i amortiguació. La meva forma de pilotar és força touring quan piloto sol amb la meva parella. No tenim pressa, les corves mai són ràpides i a la que l'asfalt no està "perfecte", baixo el ritme. Quan rodo en grup, pujo el ritme, tant en rectes com en corves ràpides.

La Road 5 del davant ara té uns 16.000 kms. La vaig canviar per la BT016 PRO que portava l'anterior amo i que estaba molt desgastada i no em donava gens de confiança. Ara mateix queda 1 mm fins els avisadors de les gomes pels flancs. Per la part central, potser uns 2 mm fins els avisadors.

La Road 5 trasera té uns 8.000 kms. La vaig canviar per la BT023 que portaba al comprar-la i amb la que vaig rodar amb la Road 5 del davant durant uns 8.000 kms (duració total 18.000 kms de la BT023). Des del principi, la seguretat en moll que no tenia la BT023 va ser la nit i el dia. Aquesta confiança va fer que mica en mica no tingues por de pujar el ritme i curvejar més ràpid. Tinc 1 mm de desgast pels flancs fins els avisadors, uns 3 mm per la banda central, i també tinc una zona aplanada entre el flanc i la banda central.

Així que mica en mica he passat de ser un rider 100% turistic a ser-ho un 70%. Estic al limit raonable dels 10.000 kms amb la roda trasera segons el desgast dels flancs i el pla de la roda just on canvia el doble compost de la banda central i el compost tou. Companys que l'han muntat m'avisen que la degradació de la goma per on s'aplana és exponencial i no lineal amb els kms i que a la que noti un extrany en curva, no m'ho pensi: canvi si o si.

El meu dilema és si continuar amb goma sport-touring o anar a sport, i quina marca i model muntar.

Les Michelin i altres marques en models turístics no solen ser gomes per a l'estiu: el fet que escalfin de seguida (ideal quan fa fresca) és un inconvenient quan puja la calor. Les gomes esportives dinen millor grip i sensacions amb temperatura, fàcil d'aconseguir a l'estiu...

Al meu cap ronda una idea: muntar gomes segons l'època de l'any, touring a l'hivern i més sport a l'estiu.
Reafirmar-me amb unes Michelin (Road 5 davant + Pilot Road 4 darrera) a partir de loctubre fins el maig i provar les Bridgestone S22 des del maig fins l'octubre. Si quedes goma per gastar abans del canvi, les hi guardaria fins el nou canvi d'estació.

No crec que el meu perfil vagi a més esportiu, així que si trobo la goma ideal, intentaré compartir-ho i aportar experiència i sensacions. Però per ara, només puc dir que:

Road 5 davant: l'aconsello si no ets un fast rider !
Road 5 darrera: esperaba un desgast més uniforme i no ha estat així.

Jo pel canvi en breu apostaré pel Pilot Road 4 al darrera i repetiré Road 5 davant, i fins que faci calor.


Espero que la meva opinió sobre el meu primer joc de Road 5 ajudi a d'altres a fer la seva tria.


Ens veiem a l'asfalt
entenc que no repetiràs PR5 no?
Per altra banda per a la conducció més esportiva tenen la gama Power... que si no em falla la memòria s'acaba de renovar fa pocs mesos. Jo personalment, trobo que a un PR4 ja costa força treure-li el suc... i sí que passa que són 1 de davant x 2 de darrera, aproximadament.
 
Xavi Canyo

Xavi Canyo

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Oct 2020
1.171
2.530
Premis
10
Barcelona
Moto
BMW C650 Sport
el pirelli diablo és monocompost no? molts busquem pneumàtics durs del centre i tous de la vora...
Aquí tens un anàl·lisi del model per scooter, per el que sembla només és bi-compost el de darrera, ni l'he trobat per moto:


El que és totalment cert, és que en fred ja agafen bé i sempre parlant a nivell personal, hem donen molta confiança.

M'han parlat molt bé dels Bridgestone SC1R però soc d'aquells de si una cosa et va bé... no canvíis.

Espero haver estat d'ajut ;)

Salut,
 
  • Like
Reaccions: Nikokaos
Nikokaos

Nikokaos

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Feb 2020
753
1.185
Premis
15
Girona
Moto
Yamaha Fazer FZ6 S
entenc que no repetiràs PR5 no?
Per altra banda per a la conducció més esportiva tenen la gama Power... que si no em falla la memòria s'acaba de renovar fa pocs mesos. Jo personalment, trobo que a un PR4 ja costa força treure-li el suc... i sí que passa que són 1 de davant x 2 de darrera, aproximadament.
Com dic en el missatge, per aquest hivern muntaré Road 5 davant i Pilot Road 4 darrera. Per el moment crec que en temperatures fredes i amb aigua, prefereixo repetir marca i tipus de goma, però el model no serà el mateix.

Per al bon temps escolto cada vegada més coses bones a propietaris de FZ6 sobre les Bridgestone S22, així que seran les escollides per quan.comenci a fer bon temps.

He comprovat i contrastat que les Michelin sport-touring de la familia Pilot Road i la nova Road pateixen molt en pujar la temperatura de l'asfalt, així que tot i que mai m'ho havia plantejat, muntaré rodes per estiu i rodes per hivern. Guardaré les d'hivern que tregui si realment són aprofitables per muntar les S22 fins que toqui canvi per desgast... diuen que en moll funcionen bé, així que veurem que tal es comporten des del maig del 2021.

Aquesta és la meva idea. Un cop provi altres gomes i arribi el fred, acabaré de gastar les Michelin. I potser miro de provar les Bridfestone T32 si les Michelin no acabessin l'hivern del 2021....

De fet, ja hi compto que el nou joc de Michelin que munti aguantarà des del desembre fins el maig, i després el que quedi d'any i esgotar les S22.

El que haurè d'estudiar és com guardar les rodes per a que no es facin malbé ni es deformin.


Va, jo crec que ja més clar no ho puc dir: Road 5 darrera, per la meva conducció actual, no. Per viatjar, perfectes, això sí; per fer curves cada cap de setmana, no. I dic no tal i com les he fet servir jo: tot l'any, estiu i hivern. Puc donar una altra oportunitat a la Road 5 trasera si la Pilot Road 4 és pitjor i la T32 no és el que necessito per hivern.

Poso Michelin R5 + PR4 =》 posaré Bridgestone S22


Ens veien a l'asfalt
 
  • Like
Reaccions: Serra i Pep Aràgo
Pep Aràgo

Pep Aràgo

Residència habitual: Sobre Rodes
OffRoader
21 Set 2020
865
1.535
Premis
10
Com dic en el missatge, per aquest hivern muntaré Road 5 davant i Pilot Road 4 darrera. Per el moment crec que en temperatures fredes i amb aigua, prefereixo repetir marca i tipus de goma, però el model no serà el mateix.

Per al bon temps escolto cada vegada més coses bones a propietaris de FZ6 sobre les Bridgestone S22, així que seran les escollides per quan.comenci a fer bon temps.

He comprovat i contrastat que les Michelin sport-touring de la familia Pilot Road i la nova Road pateixen molt en pujar la temperatura de l'asfalt, així que tot i que mai m'ho havia plantejat, muntaré rodes per estiu i rodes per hivern. Guardaré les d'hivern que tregui si realment són aprofitables per muntar les S22 fins que toqui canvi per desgast... diuen que en moll funcionen bé, així que veurem que tal es comporten des del maig del 2021.

Aquesta és la meva idea. Un cop provi altres gomes i arribi el fred, acabaré de gastar les Michelin. I potser miro de provar les Bridfestone T32 si les Michelin no acabessin l'hivern del 2021....

De fet, ja hi compto que el nou joc de Michelin que munti aguantarà des del desembre fins el maig, i després el que quedi d'any i esgotar les S22.

El que haurè d'estudiar és com guardar les rodes per a que no es facin malbé ni es deformin.


Va, jo crec que ja més clar no ho puc dir: Road 5 darrera, per la meva conducció actual, no. Per viatjar, perfectes, això sí; per fer curves cada cap de setmana, no. I dic no tal i com les he fet servir jo: tot l'any, estiu i hivern. Puc donar una altra oportunitat a la Road 5 trasera si la Pilot Road 4 és pitjor i la T32 no és el que necessito per hivern.

Poso Michelin R5 + PR4 =》 posaré Bridgestone S22


Ens veien a l'asfalt
Si ja tens pensat el provar les Bridgestone S22, jo et diria que et tiris de cap a muntar les a l hivern....
A la Monster 750 amb la que vaig fer la Rider, porto les S21 i si hi ha una cosa que em va deixar "descolocat" positivament de tot el que va suposar la Rider per mi, va ser el comportament d aquets pneumatics en mullat. Realment no m ho podia creure com podia curvejar i frenar en les condicions que hi havia a l asfalt a alguns trams. Evidentment que el poc pes de la M750 ajuda molt, pero el que no ajuda gota en mullat és el par del motor Ducati a l hora d obrir gas a la sortida dels revolts o en la frenada/retenció de motor de la roda posterior, i en això tampoc puc dir res de negatiu.
Aquets dies de "fred matutí" que hem passat a la meva zona, algun dia he baixat amb la Monster amb el termòmetre de casa marcant 1,5º al moment de sortir, et puc garantir que el S21 devanter no ha fet ni un sol lleig a l entrada o sortida dels primers revolts (i jo tinc revolts de tram a menys de 100 metres de la porta de casa meva...). El que més em sorprèn d aquesta goma és la capacitat d agafar temperatura en pocs metres, cosa que he comprovat aturant me a tocar el pneum devanter després de fer poc més d un km de la sortida de casa.
Puc garantir-te que el S22 es comporta de la mateixa forma que el S21. Surto habitualment amb un company que porta un CBR1000R amb aquets pneumatics muntats, i aquest sagal és del perfil "rustidor", en la que anteriorment ja muntava S21 i no pot més que parlar bondats dels dos models de Bridgestone i la similitut al seu comportament.

De totes formes tingues clar que la decisió que prenguis serà la bona, pq ets tu el que va a sobre de la teva moto... ;)

Salut
 
  • Collons
  • Like
Reaccions: Serra i Nikokaos
Nikokaos

Nikokaos

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Feb 2020
753
1.185
Premis
15
Girona
Moto
Yamaha Fazer FZ6 S
Si ja tens pensat el provar les Bridgestone S22, jo et diria que et tiris de cap a muntar les a l hivern....
A la Monster 750 amb la que vaig fer la Rider, porto les S21 i si hi ha una cosa que em va deixar "descolocat" positivament de tot el que va suposar la Rider per mi, va ser el comportament d aquets pneumatics en mullat. Realment no m ho podia creure com podia curvejar i frenar en les condicions que hi havia a l asfalt a alguns trams. Evidentment que el poc pes de la M750 ajuda molt, pero el que no ajuda gota en mullat és el par del motor Ducati a l hora d obrir gas a la sortida dels revolts o en la frenada/retenció de motor de la roda posterior, i en això tampoc puc dir res de negatiu.
Aquets dies de "fred matutí" que hem passat a la meva zona, algun dia he baixat amb la Monster amb el termòmetre de casa marcant 1,5º al moment de sortir, et puc garantir que el S21 devanter no ha fet ni un sol lleig a l entrada o sortida dels primers revolts (i jo tinc revolts de tram a menys de 100 metres de la porta de casa meva...). El que més em sorprèn d aquesta goma és la capacitat d agafar temperatura en pocs metres, cosa que he comprovat aturant me a tocar el pneum devanter després de fer poc més d un km de la sortida de casa.
Puc garantir-te que el S22 es comporta de la mateixa forma que el S21. Surto habitualment amb un company que porta un CBR1000R amb aquets pneumatics muntats, i aquest sagal és del perfil "rustidor", en la que anteriorment ja muntava S21 i no pot més que parlar bondats dels dos models de Bridgestone i la similitut al seu comportament.

De totes formes tingues clar que la decisió que prenguis serà la bona, pq ets tu el que va a sobre de la teva moto... ;)

Salut
Ostres....

Ja m'estas desbaratant els plans !!
Jajajajaja!!!

No descarto fer-ne ús dels S22 tot el que durin després de muntar-los, per això deia que des del maig fins que toqui canviar-los.

Gràcies per confirmar el que diuen dels Bridgestone S21 i S22 !!

Ens veiem a l'asfalt
 
  • Like
Reaccions: Pep Aràgo
Pep Aràgo

Pep Aràgo

Residència habitual: Sobre Rodes
OffRoader
21 Set 2020
865
1.535
Premis
10
Ostres....

Ja m'estas desbaratant els plans !!
Jajajajaja!!!

No descarto fer-ne ús dels S22 tot el que durin després de muntar-los, per això deia que des del maig fins que toqui canviar-los.

Gràcies per confirmar el que diuen dels Bridgestone S21 i S22 !!

Ens veiem a l'asfalt
:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: (y) (y)
 
Serra

Serra

Residència habitual: Sobre Rodes
Rider
Editor Wiki
22 Feb 2020
1.598
2.745
Premis
20
Província de Girona
Moto
Moto Guzzi V85TT Travel 2020
I quant de temps duren els S21/22 de Bridgestone? quin quilometratge li feu?
i què no'opina la gent d'aquest fòrum en general de Continental?
 
  • Like
Reaccions: Pep Aràgo
Pep Aràgo

Pep Aràgo

Residència habitual: Sobre Rodes
OffRoader
21 Set 2020
865
1.535
Premis
10
I quant de temps duren els S21/22 de Bridgestone? quin quilometratge li feu?
i què no'opina la gent d'aquest fòrum en general de Continental?
A la Monster 750 em duraràn fins que em fàrti de tenir los muntats a les rodes pq no en faig prou kms l any amb aquesta moto. Ara deuen de portar uns 1500 kms en total i no es nota cap desgast aparent (tampoc vaig agafar la mida de profunditat de quan eren nous per anar controlant el desgast...).

Al soci de la CBR1000, si es desmadra molt li venen a durar uns 8000 kms, amb més desgast al posterior que no al davanter, però aquì tenim que contar que com a mínim un dia de tandes a Montmeló s emporta cada joc de gomes que monta... En utilització de sortides per carretera, sense tocar el circuit, el posterior pot fer 10.000 kms sense problemes i al davanter sempre li queda una mica més però que ell no aprofita mai pq sempre canvia la parella.

De totes formes ja saps com va això.... a ell li duren 8000 kms i potser tu els i fas 15K tan sols per la diferència de moto o de conducció....

Pel que a mi respecta, Continental és un referent tan vàlid com les grans marques, però si que a mi em sembla que s han abocat molt cap als pneums trail o turistics, a l hora d oferir productes "estrella", que no a la moto "sport"; o al menys és l opinió que em queda per la gama de pneumatics de Continental que coneixo...
 
  • Like
Reaccions: Nikokaos
Pep Aràgo

Pep Aràgo

Residència habitual: Sobre Rodes
OffRoader
21 Set 2020
865
1.535
Premis
10
A la Monster 750 em duraràn fins que em fàrti de tenir los muntats a les rodes pq no en faig prou kms l any amb aquesta moto. Ara deuen de portar uns 1500 kms en total i no es nota cap desgast aparent (tampoc vaig agafar la mida de profunditat de quan eren nous per anar controlant el desgast...).

Al soci de la CBR1000, si es desmadra molt li venen a durar uns 8000 kms, amb més desgast al posterior que no al davanter, però aquì tenim que contar que com a mínim un dia de tandes a Montmeló s emporta cada joc de gomes que monta... En utilització de sortides per carretera, sense tocar el circuit, el posterior pot fer 10.000 kms sense problemes i al davanter sempre li queda una mica més però que ell no aprofita mai pq sempre canvia la parella.

De totes formes ja saps com va això.... a ell li duren 8000 kms i potser tu els i fas 15K tan sols per la diferència de moto o de conducció....

Pel que a mi respecta, Continental és un referent tan vàlid com les grans marques, però si que a mi em sembla que s han abocat molt cap als pneums trail o turistics, a l hora d oferir productes "estrella", que no a la moto "sport"; o al menys és l opinió que em queda per la gama de pneumatics de Continental que coneixo...
IMG 20200924 WA0014

Bridgestone S21. Honda CBR1000R. 8000 kms carretera + 60' de circuit
 
  • Collons
Reaccions: Nikokaos
Nikokaos

Nikokaos

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Feb 2020
753
1.185
Premis
15
Girona
Moto
Yamaha Fazer FZ6 S
Veure l'arxiu adjunt 2205
Bridgestone S21. Honda CBR1000R. 8000 kms carretera + 60' de circuit
Veig que les opinions que havia rebut no anaven gens mal encaminades... Potser munto les Bridgestone S22 en comptes de probar les Michelin, ves tu que et dic !!

Aixì sí, amb el pla de confinament que tenim, crec que el meu joc de Road 5 duraran força més del que esperaba, en temps, no en kms. Així que a la que deixin sortir, podré acabar de fer els kms que queden, que són forces segons com ho veig jo.

Jo vaig muntar els Michelin a Neumàtics Perelló (Girona) i realment preu sense competència muntats a la zona de Girona-Banyoles on jo em puc moure i no em gasti la diferència de preu en benzina...

On puc muntar Bridgestone per la zona de Girona bé de preu?
Algun SO o taller que en tingui concessió i facin bon preus amb muntatge inclós?

Ens veiem a l'asfalt
 
  • Like
Reaccions: Pep Aràgo
Bascu73

Bascu73

Rodant
19 Oct 2020
47
100
Premis
19
Moto
Suzuki DL 650 V-STROM
Veig que les opinions que havia rebut no anaven gens mal encaminades... Potser munto les Bridgestone S22 en comptes de probar les Michelin, ves tu que et dic !!

Aixì sí, amb el pla de confinament que tenim, crec que el meu joc de Road 5 duraran força més del que esperaba, en temps, no en kms. Així que a la que deixin sortir, podré acabar de fer els kms que queden, que són forces segons com ho veig jo.

Jo vaig muntar els Michelin a Neumàtics Perelló (Girona) i realment preu sense competència muntats a la zona de Girona-Banyoles on jo em puc moure i no em gasti la diferència de preu en benzina...

On puc muntar Bridgestone per la zona de Girona bé de preu?
Algun SO o taller que en tingui concessió i facin bon preus amb muntatge inclós?

Ens veiem a l'asfalt
Hola Niko.
T'has plantejat provar els Metzeler Roadtec 01? Jo els porto a la V-Strom i ja els hi he fet 12000 kms i encara li queda vida.
Son 100% asfalt i agafen molt bé fins j tot freds. I en aigua van de meravella.
Salutacions j ens veiem al asfalt. ✌️
 
Nikokaos

Nikokaos

Residència habitual: Sobre Rodes
23 Feb 2020
753
1.185
Premis
15
Girona
Moto
Yamaha Fazer FZ6 S
Hola Niko.
T'has plantejat provar els Metzeler Roadtec 01? Jo els porto a la V-Strom i ja els hi he fet 12000 kms i encara li queda vida.
Son 100% asfalt i agafen molt bé fins j tot freds. I en aigua van de meravella.
Salutacions j ens veiem al asfalt. ✌️

Creus que en la FZ6 tindràn el mateix comportament que en una trail, de suspensions més tobetes?

Faré un cop d'ull per mirar preus, però crec d'entrada que les T31/T32, les Roadtec 01, Michelin Road i Pilot Road i les ContiRoadAttack3 estan quasi al mateix nivell. Molts comentaris sobre elles en diferents forums i tots en general bons. Són gomes turístiques i crec que de comprobada fiabilitat.

Jo no tinc problemes en posar Metzeler, però ja et dic que havent probat les Bridgestone i les Michelin, estic content amb el resultat, tenint en compte que he anant canviant el perfil de conducció.

Algú sempre em diu:
prova les Avon 3d smart (o alguna cosa així)...

Jo de veritat, sóc un conus amb aspiracions de no caure i anar com a màxim 30 kms pel cim del límit legal en segins quines situacions... Ja crec que el S22 em quedaran "grans" però serà la meva primera incursió en una goma més sport que turisme i potser em tira més probar això...


Igualment, me les re-apunto com a futuribles gomes turisme. Molts ususaris contents, no poden ser dolentes!!

Gràcies @Bascu1973 !!
 
Fils similars
Autor Títol Fòrum Respostes Data
MarkusWelvis Mecànica Problemes Bomba Benzina Honda Mecànica de motos i recopilatoris 23
Burkat450R Avantatges Punt de trobada on resoldre problemes diaris O excepcionals... Avantatges especials 4
Jaumenovas Ruta en moto Ruta curta però intensa amb els 3 J’s. 27/02/24 Rutes en moto 0
Roger Notícia Un motorista de 45 anys perd la vida en xocar amb un porc senglar a Riudoms Espai de debat 2
Jaumenovas Ruta en moto Sortida amb els companys 11/10/2023 Rutes en moto 6
racingdeibit decepció amb calimoto Anàlisi de productes 10
perlanegraviajes 2 anys amb els guants Mecànica de motos i recopilatoris 0
Fran Mataró Esdeveniment necessito ajuda amb el tom tom Rider 1000 14
M Amb ganes de ruta! Presentacions 6
Grizzlybeard Ruta en moto A Mandello del Lario amb una MG V7 Rutes en moto 9
Roger Informació Dificultats amb la navegació pel fòrum Informació i suport 6
Jaumenovas Ruta en moto Matinal Terrassa-Castellet, amb molt bon temps 20/02/2023 Cròniques sobre motociclisme 4
Roger X-ADV Consells Combatre el fred intens amb moto Espai de debat 13
Fran Mataró Crònica Rutita al Cap de Creus amb esmorza sota el far. Cròniques sobre motociclisme 3
Jaumenovas Crònica Última sortida amb la Beverly 27-10-2022 Cròniques sobre motociclisme 4
Roger Formació Curs pilotatge amb pitbikes a CTP Formació motorista 0
Loxicdelamola trail amb Off dissabte 27/11/2021 07:45 Lleida Casa Tere Sortides anteriors 4
scooterista.cat Em presento Sergi des de Barcelona amb la meva Forza350 Presentacions 46
Roger Xat Preguntes Jurídiques amb Gabinet Espai Iuris el pròxim Dilluns 15 Preguntes Jurídiques amb Gabinet Iuris 74
AgustiCarmona Crònica Ruta al Est amb moto Cròniques sobre motociclisme 0
arnausalce Opinió Problema amb un taller mecànic Suport entre companys 11
Roger Ruta en moto Ruta en moto amb visita al Museu de la Moto, dinar i ruta de tornada! Dia 31 d'octubre Sortides anteriors 192
mushu903 Europa amb carnet provisional Espai de debat 7
Roger Formació Cursos amb Pitbikes: BCN 3 juliol / Alcarràs 4 juliol Formació motorista 0
Erik Anàlisis-Comparativa Seient modificat amb gel i visco x Xtrim Anàlisi de productes 10
J.M Ruta en moto Escapadeta matinal amb premi! Rutes en moto 4
Xavi Canyo Amb quin estil us identifiqueu? Un Cafè Ràpid 3
mami_en_moto Formació Curs de conducció amb Pitbikes escola CTP ( Lleida ) | Maig 2021 Formació motorista 41
Roger Crònica La marca de Hamamatsu renova, per tal d’enfrontar l’Euro-5, un dels escúters amb més solera del nostre mercat. Cròniques sobre motociclisme 0
GEORGECAT Consells Lloguer moto amb sidecar. Taulell d'anuncis 8
Bascu Consells sobre botes per sortides carretera amb Cafe Racer Espai de debat 10
Adrià Em presento Començat amb una 125cc des de Molins de Rei Presentacions 14
Roger X-ADV Vídeos Pol Espargaró debuta amb la RC213V d'HRC MotoVlogs propis 2
Pastoret Seients tapissats amb gel.... Anàlisi de productes 7
Serra Quina moto de 2021 espereu amb candeletes veure en directe? Espai de debat 24
AgustiCarmona Vídeos Capítol 13: ERRORS VIATJANT amb MOTO. MotoVlogs propis 2
Roger Notícia En marxa una prova pilot de senyalització de revolts amb alta sinistralitat per als motoristes Espai de debat 20
Roger Ruta en moto EutichesBook 2020: amb dues rutes OnRoad disponibles i una d'Off Rutes en moto 0
Jf live adventure Vídeos Casi m'atropellen al marroc ! Ultim video del viatge amb la 125 per marroc MotoVlogs propis 3
Robiker.1985 De circuit amb la cbr600F MotoVlogs propis 0
Serra Ja sabem què farà Suzuki amb la gamma mitja al 2021 (noves Sv 700 i V-Strom 700 ) Espai de debat 3
Xavier sc Fotos El meu fill Albert amb la Dominator Les nostres motos 5
Papapepe Candau de disc amb alarma Mecànica de motos i recopilatoris 11
J Jf live adventure.. fins on arribare amb la swm 125? Presentacions 2
Edutarraco Crònica Sortida amb projecte!!! Cròniques sobre motociclisme 3
perlanegraviajes Com sobreviure a la calor amb moto MotoVlogs propis 0
Serra Ducati Multistrada V4 180-190 cv: se'ns en està anant l'olla amb les trails? Espai de debat 4
Robiker.1985 Cromride 2020 amb la cbr600 MotoVlogs propis 9
Roger Avantatges Busquem tallers que treballin amb pneumàtics de primera línia Avantatges especials 21
Gllm Em presento Hola a tots, xafardejant per aqui a veure si un dia em puc afegir amb vosaltres a carretera ò fora.. Presentacions 13

Fils similars